Locuri de vizitat in Austria

austria

Atunci cand vizitati Austria cu trenul, vei descoperi un loc de munti, arhitectura si o traditie muzicala de neegalat.

Capitala culturii europene

Faceti cunostinta cu Habsburgii
Habsburgii, au stapânit Viena pentru mai mult de 600 de ani, atat de natural, au lasat o impresie de durata asupra Vienei. Experienta din secolul al 12-lea Catedrala Sf. Ștefan, cavoul Imperial unde 147 de Habsburgi au locul de odihna, Biserica Fraților augustiniene, și, desigur, Viena Palatul Imperial.

MuseumsQuartier, în inima Vienei, este una din primele 10 judete culturale din lume. Acest complex ofera un amestec de cladiri în stil baroc si arhitectura noi, si gazduieste festivaluri, muzee masive, facilitati culturale și mai mult. Nu ratati Albertina, cu colectia sa de orice, de la impresionist la modern la arta pop. Muzeul Leopold este cea mai mare colectie de Art Nouveau si expresionismul Viena.
Fiecare palat din Viena spune o poveste. Palatul Schönbrunn cu parcul sau, gradina zoologica, fantani, statui și caracteristici arhitecturale impresionante, este una dintre cele mai importante monumente din tara. Palatul Belvedere este un loc popular pentru nunti, avand în vedere decorul sau, care este direct dintr-un basm. Puteti vizita chiar si Habsburg Apartamentele imperiale, sferturi reale de viata din celebra familie.

catedrala_sf_stefan1

Sursa: www.infotravelromania.ro

Graz

Al doilea cel mai mare oras din Austria, Graz, are o populatie formata in mare de studenti, iar acest lucru este, probabil, motivul pentru care orașul are o senzatie de tineri mai traznita decat multe alte orase din Austria. Izbucniri de arhitectura moderna colorate si o viata de noapte activa se afla in contrast puternic cu orasul vechi istoric si faimosul Turnul cu Ceas (Uhrturm), construit în anul 1712 care continuă sa functioneze.

graz

Sursa: www.geometrie.tugraz.at

Salzburg

Plimbandu-te pe strazile din secolul al 17-lea din Salzburg iti da sentimentul ca te vezi in orasul ce Mozart a facut în urma cu 250 de ani. Nu pierdeti mare Cetatea Salzburg (Hohensalzburg), care ofera privelisti de neegalat ale orasului de mai jos. Orasul vechi din Salzburg are Residenzplatz si catedrala Dom. Continua calatoria cu sunet de turneu muzical al orasului, locuri filmate in film, fapte distractive si mai mult.

Salzburg Austria

Sursa: www.bookstoreguide.org

Alpii

Alpii sunt un lant muntos din Europa, care se intinde din Austria si Slovenia pana in sud-estul Frantei, trecand prin nordul Italiei, sudul Elvetiei, Liechtenstein si sudul Germaniei. Numele lor provine din cuvantul latin albus (alb). Alpii formeaza un arc de cerc in sudul Europei centrale, în lungime de aproximativ 1200 km si acopera o suprafață de cca 200.000 km². Cel mai inalt munte din Alpi este Mont Blanc, situat la frontiera franco-italiana, cu piscul aflat la o altitudine de 4810 m. În Alpi exista în total 128 de piscuri cu înaltimi care depasesc 4000 m, care pot fi gasite în lista piscurilor alpine după înaltime.

austria alpi

Sursa: www.tripadvisor.com

 

 

CeMananc.com - un jurnal online de retete culinare roamnesti si internationale

Leave a Comment