Locuri de vizitat in Portugalia

portugalia

Tara vestica din Europa, Portugalia are locuri de vizitat pentru toate gusturile:  munti luxuriante, verzi din Minho din nord, din regiunea muntoasa spectaculoasa de Trás-os-Montes, in centrul, soare, nisip si viata de noapte din Algarve, viata de oras interesant in Lisabona, si coasta  din Porto.

Lisabona – Portugalia

lisabona

Sursa: www.seniorturism.ro

Idei pentrul timpul liber in Lisabona
Cel mai vechi cartier al Lisabonei, Alfama, este cufundat in istorie. Acesta dispune de strazi întortocheate, arhitectura veche, pietele din strada pline de viata, si oportunitati nelimitate de a auzi fado, muzica populara traditionala din Portugalia. in timpul zilei, o vizita la Feira da Ladra, celebra piata de vechituri din oras, si apoi urca pe metereze și bucuta-te de vederi spectaculoase din motive de Castelo de São Jorge, construit în 500 d.Hr.
Pentru o educatie rapida in arta antica de fado, viziteaza Casa do Fado, care urmareste progresia de arta de la inceputurile sale ca “cantecele de suparare” clasa muncitoare la interpretări moderne. Seara, nu ratati ocazia de a petrece timpul in multe case de fado, inclusiv Parreirinha de Alfama si Adega Machado.
Torre de Belém, este unul dintre site-urile cele mai fotografiate din Lisabona. Cu balcoane sale complexe, turnuri și creneluri, acest turn din secolul al 16-lea este o placere de a o privi.Fonte Luminosa, în piața turnul prezinta 70 de modele unice de apa în aproximativ 1 ora. Nu ratati Mosteiro dos Jerónimos, o comoara absoluta a arhitecturii Manualine.

Imbatatorul Porto – Portugalia

porto

Sursa: www.portoportugal.net

Gusta vinuri de Porto splendide din Porto. Al doilea oras ca marime din Portugalia are o regiune Riverfront superba , unde puteti lua o croaziera pe rau, faceti un tur al catedralelor vechi sau sa va intalniti cu localnici la bar. Urca la partea de sus a Torre dos Clérigos pentru cele mai bune vedere panoramica a orasului.

Coimbra – Portugalia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sursa: www.portugal5senses.com

Coimbra este  una dintre cele mai vechi universitati din lume. Fondata î=in 1290 de catre regele Dinus, Universitatea a ajutat Coimbra sa devina centrul de prosperitate în Portugalia. Nu ratati Vechiul Catheral (Sé Velha), Noua Catedrala (Sé Nova) si Manastirea  Santa Cruz . Orasele de Conimbriga și Montemor-o-Velho apropiate sunt comori istorice. Ca multe orase “colegiu”, Coimbra are, de asemenea, o viata de noapte picanta.

Algarve – Portugalia

A beach for two - couples paradise

Sursa: www.justcharters.com

Plajele sudice din Portugalia, Algarve, va ofera posibilitatea de a alege – plaje ascunse, plaje sportive, plaje de familie – și vremea permite mese in aer liber pe tot parcursul anului. Ia într-un joc de golf sau camera de zi pe unele dintre locurile pe litoral cele mai perfecte din lume. Check out cluburi de dans spectaculoase și cafenele.

 

CeMananc.com - un jurnal online de retete culinare roamnesti si internationale

Leave a Comment