Top 10 Cele Mai Frumoase Locuri De Vizitat din Romania

1. Transfagarasanul
TRANSFAGARASAN 12 2. Cascada Bigar

Cascada Bigar sau Izbucul Bigar cum i se mai spune se afla pe Valea Minisulu.  Cascada este inclusa in rezervatia naturala Parcul National Cheile Nerei – Beusnita cu o suprafata de 176.60 ha.

cascada bigar ( anina )

3. Palatul Mogosoaia

palatul mogosoaia (1)

4. Ochiul Beiului

Lacul Ochiul Beiului se afla in zona Banatului la o altitudine de 310 m in Cheile Nerei, sub forma de crater. Lacul Ochiul Beiului nu ingheata, Ochiul Beiului este un bun habitat pentru gazduirea a mai multor specii de pasari migratoare care isi petrec aici iarna.

muntii aninei lacul ochiul beiului
5. Canionul Sapte Scari
Canionul Sapte Scari reprezinta un defileu sapat in calcare jurasice in partea central – vestica a Muntilor Piatra Mare.
CANIONUL SAPTE SCARI INTRARE
6. Cheile Turzii
Cheile Turzii a dobandit, in anul 1938, statutul de rezervatie naturala, si este inclusa si in listele U.N.E.S.C.O. printre cele mai importante monumente ale naturii din lume.
cheile turzii

7. Statiunea 3 Ape
Statiunea Trei Ape se afla foarte aproape de Resita la numai 37 km, respectiv 40 km de Caransebes, la poalele Muntelui Semenic, in judetul Caras-Severin la 850 m altitudine langa lacul de acumulare Trei Ape.
STATIUNEA TREI APE 2
8. Balea Lac
Balea Lac se afla la o distanta de 77 km de orasul Sibiu, 85 km de la Curtea de Arges pana la lac.
balea lac
9. Lacul Dracului
Lacul Dracului este cel mai mare lac carstic din Romania, aflat in Cheile Nere,i are un diametru de 29 de metrii si o adancime de 9.3 metrii.
lacul albastru
10. Lacul Rosu
Lacu Rosu este un lac de baraj natural, situat la poalele Muntilor Hasmasu Mare.
lacul rosu
CeMananc.com - un jurnal online de retete culinare roamnesti si internationale

Leave a Comment